Så solar du dig frisk

shutterstock_126146147

Miss Elaine har guiden – läs vidare och få bra tips om hur du kan bli brun utan att bränna dig!

Det är sommar och dags att solbada! Är du klar? Vi vill gärna hjälpa dig och därför har vi sammansatt en guide om hur du solar dig på rätt och hälsosamt sätt. Använd den och kom ihåg att solen framkaller hudcancer och står för 80 % af din huds åldrande. Så om du vill vara  en snygg och frisk gammal dam framför ett sjukt, gammalt russin är det nu du ska starta!

Uppdatera solkräm

Hemligheten med vacker och frisk hud är naturligtvis solskyddsmedel – och massor av det! Och om du är som resten av oss har du säkert sparat förra sommarens solskyddsmedel. Du behöver faktiskt inte kasta dem rakt i papperskorgen, bara för att de är ett år gamla för några av dem kan fortfarande användas. Men du måste börja med att ta en kritisk titt på dem.

Din gamla solkräm ska borta om:

  • den är mer än 2.5 år gammal
  • du har lagrat den vid höga temperaturer och haft den mycket med ute i solen
  • den ser konstigt ut i färg eller konsistens

Välj rätt solkräm

När du väljer solkräm, bör du alltid gå efter en modell som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Ska du bada, välj också en kräm som är vattentät eller vattenavvisande. Använd alltid hellre för hög än för låg skyddsfaktor. Kanske kommer du inte att bli brun så snart som möjligt, men du kommer att få hållbar solbränna i längden.

En bra garderob består av en solkräm med hög skyddsfaktor (30 eller högre) under de första dagarna /veckorna i solen. Dessutom behöver du en solkräm till kroppen med medelhög skydd (faktor 15-20), som du ska smörja in dig med när din kropp har vant sig vid solen. Sist men inte minst är det en bra idé att använda en solkärm till ansiktet.

Kom ihåg att ta med dig mössa och solglasögon

Ditt ansikte behöver allt skydd den kan få, så komplettera gärna din solskyddsarsenal med en hatt som ger skugga och ett par solglasögon med UV-skydd.

Skydda läpparna

En stick till läpparna med skyddsfaktor 15 eller högre är ett måste – för vem vill ha flera rynkor runt munnen än nödvändigt?

Så smörjar du in dig ordentligt

  • Smörj in dig på förhand
  • Smörj på tjockt
  • Smörj in dig flera gånger
  • Smörj mer om du badar

Njut av vår guide och solen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed